ВІВСЯНКА

ХОЧЕТЕ СНІДАТИ СМАЧНО ТА З КОРИСТЮ?

Спробуйте приготувати кашу на рослинному молоці. Вівсянка – або як її ще називають «найкорисніша з каш» – і «Green Smile» у дуеті створять подвоєну користь і зарядять енергією на увесь день. А ваш організм отримає ще більше рослинного білку та харчових волокон.

Інгредієнти

  • 0,5 склянки вівсяних пластівців
  • 1 склянка «Green Smile» 2,5%
  • 1 ч. л. меду (за бажанням)
  • сіль за бажанням

Спосіб приготування

  1. Доведіть «Green Smile» до кипіння,постійно помішуючи, додайте вівсяні пластівці та варіть на повільному вогні 5-7 хв. Готово? Вимкніть та підсоліть.
  2. Якщо хочете більше смакових та кольорових відтінків, додайте у готову кашу мед та прикрасьте її ягодами або фруктами.

Продукт для вегетаріанців, тих, хто не переносить лактозу.

ОМЛЕТ

Найпопулярніший сніданок у всьому світі – це звичний нам омлет. Його люблять за простоту та швидкість приготування. А давайте зробимо його ще й кориснішим! Просто проекспериментуйте і додайте в омлет «Green Smile». І смакуйте на здоров’я, навіть якщо дотримуєтесь безлактозної дієти.

Інгредієнти

  • 3 яйця
  • 100 мл «Green Smile» вівсяний 2,5%
  • 20 г вершкового масла або олії
  • петрушка
  • сіль
  • чорний молотий перець

Спосіб приготування

  1. Добре розмішайте яйця виделкою. Додайте до них «Green Smile» вівсяний та сіль і перемішайте. 
  2. Прогрійте масло на пательні та влийте суміш. Якщо хочете, посоліть ще та поперчіть. Закрийте кришкою і залиште на кілька хвилин до готовності. 

МЛИНЦІ

Любите млинці, але турбуєтеся про їх високу калорійність? Дієтологи радять брати для приготування молоко із низькою жирністю. А ми пропонуємо піти ще далі – замінити коров’яче молоко на рослинне  – на «Green Smile».

Інгредієнти

  • 2-3 склянки «Green Smile» 2,5%
  • 2 склянки борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. олії
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/3 ч. л. солі

Спосіб приготування

  1. Просійте борошно, додайте в нього сіль та розпушувач. Добре перемішайте.
  2. Підігрійте «Green Smile» і додайте його в суху суміш. На цьому етапі помішуйте ще краще, аби не було грудочок. Додайте олію.
  3. Випікайте млинці на розігрітій пательні. Перед першим легко змажте пательню олією.

Продукт для веганів

КАРТОПЛЯНЕ ПЮРЕ

А давайте зробимо цікавішою й звичайну картоплю? Приготуємо популярний гарнір у більш дієтичному варіанті, використовуючи вівсяний «Green Smile». Такий рецепт незамінний, якщо ви дотримуєтеся посту або безлактозної дієти.

Інгредієнти

  • 5 середніх картоплин
  • 0,5 л. води
  • 1 склянка «Green Smile» 2,5%
  • 20 г вершкового масла або олії
  • молотий чорний перець
  • сіль

Спосіб приготування

  1. Очистіть та промийте картоплю. Відваріть її до м’якості та злийте воду.
  2. Протріть гарячу картоплю через сито або розімніть дерев’яною товкачкою. Додайте масло, сіль та перець. Помішуючи, поступово влийте гарячий «Green Smile».
  3. Хочете зробити пюре більш однорідним та ніжним? Збийте його міксером. При подачі притрусіть свіжою зеленню.

СОУС БЕШАМЕЛЬ

Соус Бешамель з’явився у Франції, але швидко став основою багатьох страв і у всій Європі. Він простий у приготуванні та універсальний у застосуванні. Додайте йому нових смакових відтінків – використайте «Green Smile» як основу.

Інгредієнти

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 0,5 л. «Green Smile» 2,5%
  • 0,5 ч. л. солі

Спосіб приготування

  1. Розтопіть масло і поступово вмішайте в нього борошно. Слідкуйте, щоб не було грудочок.
  2. По трішки вливайте у суміш «Green Smile», додайте сіль та варіть на повільному вогні 10 хв, постійно помішуючи.

ПОЛУНИЧНИЙ СОРБЕТ

Любите солоденьке, але слідкуєте за фігурою? Маємо для вас смачно-корисний десерт – легкий освіжаючий сорбет на основі заморожених ягід. Влітку він чудово тамує спрагу, а коли за вікном сніг – допомагає згадувати теплу пору. Більше того, він буде менш калорійним за звичайне морозиво, якщо візьмете за основу «Green Smile».

Інгредієнти

  • 1 склянка замороженої полуниці (250-300 г)
  • 1 склянка «Green Smile» 2,5%
  • 1 ст. л. цукру

Спосіб приготування

  1. Збийте у блендері ягоди, «Green Smile» та цукор до стану пюре.
  2. Перекладіть його у спеціальну форму для морозива і залиште на 4-5 годин. Якщо спеціальної форми немає – періодично помішуйте під час заморожування, щоб кристалики льоду не хрустіли на зубах.
  3. Кульки готового сорбету подавайте у креманці зі свіжою ароматною м’ятою.

Продукт для веганів

Полуничні млинці

Млинці з легкими полуничними нотками чудово смакуватимуть до ранкової кави та приємно здивують своїм смаком.

  • 1 л «Green Smile» вівсяний 2,5% жиру
  • 4 яйця
  • 500 г борошна
  • 2 столових ложки олії
  • 1 столова ложка цукру (опціонально)
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 200г полуничного пюре

Спосіб приготування

Збийте яйця та цукор. Далі додайте сіль та олію, та знову збийте.

Підігрійте «Green Smile» вівсяний, змішайте із сумішшю яєць, цукру та полуничного пюре.

Додайте малими порціями борошно та постійно перемішуйте до того часу, поки не зникнуть усі грудочки. Тісто має бути в міру рідким і нагадувати рідку сметану.

Обсмажуйте з обох сторін до золотистої скоринки.

Смакуйте млинцями зі свіжими фруктами або улюбленими наповнювачами.

Французький шоколадний десерт

Теплий, ніжний десерт, із запахом романтичної французької комедії та затишним вечором. Порадуйте себе солоденьким і поділіться ніжністю з близькими від смакування шоколадного десерту на основі  вівсяного рослинного молока.

  • 3 яйця
  • 100 г гіркого шоколаду (більше 70%)
  • 50 г цукру
  • 50 г «Green Smile» вівсяний 2,5% жиру
  • 25 г вершкового масла
  • 40 г борошна
  • Ваше улюблене морозиво чи сорбет

Спосіб приготування

З яєць і цукру збийте однорідну пінку.

Шоколад розтопіть на вогні й змішайте з теплим вершковим маслом.

З’єднайте обидві суміші, додайте «Green Smile» вівсяний  і борошно.

Отримане тісто викладіть у будь-яку форму для випічки.

Розігрійте духову піч до 200 градусів і поставте на 5 хвилин. Десерт схопиться ззовні, але залишиться м’яким всередині.

Отримані м’які «коржики» акуратно розріжте й подайте з морозивом або сорбетом.

Молочний кисіль

Уявіть повітряний ванільний десерт, що готується неймовірно швидко та просто, без тисяч інгредієнтів та годин очікувань. Не шукайте на теренах інтернету, а просто почитайте наш рецепт!

  • 1 склянка «Green Smile» вівсяний
  • 1/2 склянки кип’яченої води
  • 3 чайних ложки борошна
  • 1 столова ложка цукру  та трохи ванілі

Спосіб приготування

  1. Закип’ятіть «Green Smile» вівсяний , додайте цукор та ваніль
  2. У склянку з кип’яченою водою додайте борошно та добряче перемішайте.
  3. Коли молоко закипить, вливайте у нього тонкою цівкою суміш борошна й води, постійно помішуючи.
  4. Молочний кисіль закип’ятіть, постійно помішуючи.
  5. Вживайте теплим до млинців та сирників або охолодженим, як самостійний десерт.

Смачного!

Морквяно-кокосовий суп

Цей смачний, корисний і одночасно оригінальний суп настільки простий, що його зможе приготувати, навіть, дитина.

Така страва може стати хорошим рішенням для тих, хто дотримується посту або вегетаріанської дієти.

Інгредієнти:

  • 3 моркви
  • 200 мл «Green Smile» кокосовий
  • 400 мл води
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1 чайна ложка куркуми
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • петрушка або базилік для прикрашання

Спосіб приготування:

Підготуйте моркву: почистіть, промийте в проточній воді і поріжте на шматочки. Потім наберіть в каструлю води, складіть туди моркву і поставте варитися. Коли морква закипить, трохи зменшіть вогонь і варіть, поки вона не стане м’якою.

Додайте до моркви куркуму і кокосове молоко. Посоліть, поперчіть і перемішайте. Потім зменшіть вогонь до мінімального і варіть ще близько 2-3 хвилин.

Зніміть суп з вогню, додайте сік лимона і збийте погружним блендером до однорідної консистенції. Прикрасьте гілочкою зелені. А щоб підкреслити смак супу, можна додати в тарілку 1 чайну ложку соєвого соусу. Суп готовий.

Чіа пудинг з фруктами або ягодами

Любителі здорового харчування оцінять цей десерт, тому що в своєму складі він не має цукру. Фрукти для нього треба вибирати повністю дозрілі і натурально солодкі, від цього безпосередньо залежить смак готової страви. Тут використовуються інгредієнти тільки рослинного походження, тому десерт підійде для веганів і людей, які постують або дотримуються дієт-меню.

У рецепті щільного чіа-гелю використовується 4 столових ложки насіння. Оскільки рекомендована добова норма насіння чіа – 2 столові ложки, пропонуємо розділити готовий десерт на 2 прийоми їжі (вечір і ранок) або ж насолодитися цим ніжним десертом разом з вашою коханою людиною.

Термін зберігання десерту в холодильнику – до 48 годин.

Інгредієнти:

  • 250 мл «Green Smile» гречаний
  • 4 ст. ложки (40 г) насіння чіа
  • 1 стиглий банан і 1 стиглий ківі або будь-які інші ягоди і фрукти

Спосіб приготування:

Насіння чіа залийте гречаним «Green Smile», добре розмішайте і поставте в холодильник на пару годин. За перші півгодини суміш необхідно перемішати 2-3 рази.

Через пару годин, отримуємо базову суміш – чіа-гель, в даному випадку він щільний.

Ягоди, фрукти, банан або ківі наріжте шматочками середньої величини.

Викладіть в прозору ємність шарами фрукти і чіа-гель: спочатку банани, потім всю «молочну» масу з чіа, і на завершення – шматочки ківі або ягоди.

Усе! Смачний веганський чіа-пудинг готовий!

Морквяний торт

Пропонуємо приготувати ніжний і м’який морквяний торт вашим дітям.

Торт дуже смачний. За рахунок кукурудзяного борошна і моркви коржі виходять розсипчастими і вологими. Глазур з кокосового масла відмінно доповнює незвичайний смак торта.

Інгредієнти:

  • 250 г моркви
  • 250 г яблучного пюре
  • 50 г «Green Smile» рисовий
  • 200 г кукурудзяного борошна
  • 1 куряче яйце
  • 50 г кокосового масла
  • 15 г підсолоджувача
  • 5 г розпушувача
  • 20 г кураги для прикрашання

Для глазурі:

  • 60 г кокосового масла
  • 8 ст. л. «Green Smile» рисовий 1,5%
  • 10-15 ст. л. цукрової пудри (за смаком)

Спосіб приготування:

Промийте, почистіть моркву і натріть її на дрібній тертці. Розтопіть кокосове масло. Додайте до моркви підсолоджувач, яблучне пюре, яйце, кокосове масло і рисовий «Green Smile». Перемішайте до однорідності.

Змішайте борошно з розпушувачем і додайте в суміш. Збийте тісто вінчиком. Вилийте його в форму, злегка змащену маслом. Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.

Промийте курагу і дрібно наріжте. Розтопіть кокосове масло на водяній бані, змішайте з рисовим немолоком. Додайте цукрову пудру і перемішайте до однорідної консистенції. Слідкуйте, щоб не було грудочок. Підігрійте суміш на слабкому вогні 1 хвилину, постійно помішуючи, до повного розчинення пудри.

Розріжте пиріг на 2 коржі і просочіть коржі отриманою глазур’ю. Зверху торт теж необхідно покрити глазур’ю. Поставте торт в холодильник на пару годин.

Прикрасьте курагою і подавайте до столу.

Бананово-гарбузовий смузі

Смузі зараз не готують тільки ледачі. Адже, це дуже корисний напій, який може замінити сніданок або перекус. Готується він неймовірно швидко і просто. А цей незвичайний рецепт запам’ятається своєю оригінальністю.

Інгредієнти:

  • 600 мл «Green Smile» рисовий
  • 250 г гарбуза
  • 2 банана
  • 10 г свіжого імбіря
  • 1 ч.л. насіння чіа
  • дрібка кориці
  • дрібка мускатного горіха
  • 10 волоських горіхів або пеканів

Спосіб приготування:

Банани необхідно очистити і покласти в морозилку на годину, невеликий шматочок імбиру очистити і нарізати.

Очистіть гарбуз від шкірки і насіння, наріжте невеликими шматочками. Горіхи обсмажте і шість з них дрібно порубайте.

Покладіть всі компоненти в блендер, залийте рисовим «Green Smile» і подрібніть до однорідної маси.

Розлийте по келихах, посипте зверху спеціями і насінням чіа, прикрасьте цілими горіхами.

Курка в кокосовому молоці

Пропонуємо спробувати ресторанну страву Східної кухні. Таку курку, як правило, готують з гострим перцем. А ми пропонуємо вам більш «спокійний» варіант з використанням звичайного чорного меленого перцю. А любителі гострого можуть додати до цибулі гострий перець і смажити їх разом.

Кількість кокосового «Green Smile» може бути будь-яким! Коли хочеться курку в густому соусі, додавайте менше немолока, коли в рідкому – більше.

Подають таку страву, як правило, з рисом.

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 250-300 мл «Green Smile» кокосовий
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. рафінованої соняшникової олії
  • 1 ч. л. куркуми
  • сіль (за смаком)

Маринад:

  • 2 ст. л. імбиру
  • 2 ст. л. соку лайма
  • 2 зубчика часнику
  • 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії

Спосіб приготування:

Приготуйте маринад: натріть часник і імбир на дрібній тертці, додайте сік лайма і соняшникову олію.

Куряче філе наріжте довільними шматочками, змішайте з маринадом і відправте в холодильник на 1-2 години. Можна залишити на ніч.

Цибулю і часник (з основних інгредієнтів) наріжте дрібно і обсмажте на невеликій кількості соняшникової олії. Додайте куркуму, перемішайте. Додайте м’ясо разом з маринадом. Смажте, помішуючи, поки всі шматочки не посвітлішають.

Додайте рисово-кокосове молоко. Тушкуйте 10-15 хвилин під кришкою. Додайте сіль і перець.

Курка в рисово-кокосовому немолоці готова.

Пісні вівсяні вафлі

Для любителів вафель ми підготували такий простий і смачний рецепт. Не переживайте за свою фігуру, тому що інгредієнти тут максимально корисні і з мінімальною калорійністю.

Інгредієнти:

  • 80 г пшеничного борошна
  • 120 г вівсяного борошна
  • 50 г цукру
  • 2 ст. л. льняного борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 1 дрібка солі
  • 1 склянка «Green Smile» мигдальний
  • 1/4 склянки соєвого йогурту

Спосіб приготування:

Добре розігрійте вафельницю.

У мисці змішайте всі сухі інгредієнти: три види борошна, цукор, розпушувач і сіль. Потім додайте мигдальний «Green Smile» і йогурт. Все добре перемішайте і випікайте вафлі, як сказано в інструкції до вафельниці.

Подавайте з медом, сиропом, варенням, ягодами або фруктами.

Куркума лате

Ви подумали, що це кавовий напій? А це не так. У перекладі з італійської «latte» – це молоко. А те, що в наших кав’ярнях вважають «лате», правильно називати «caffè latte», тобто кава з молоком і пінкою.

Ми ж пропонуємо вам приготувати напій «Куркума лате» – це традиційний індійський напій. В його основі лежить молоко, куркума та інші спеції. Золотий лате дуже популярний серед людей, які дотримуються правильного харчування. Напій відмінно бадьорить і корисний абсолютно для всіх.

Інгредієнти:

  • 2 склянки будь-якого «Green Smile» (вівсяний, мигдальний та ін.)
  • 1/2 ч. л. куркуми
  • 1/2 ч. л. кориці
  • 1/2 ч. л. меленого сушеного імбиру
  • 1 ч. л. натурального підсолоджувача: меду, сироп агави, кленовий сироп

Спосіб приготування:

Рецепт дуже простий: налийте немолоко в ємність для нагрівання, додайте спеції і ретельно перемішайте. Дочекайтеся, коли воно почне нагріватися і розчиняти спеції. Постійно помішуйте до повного закипання немолока. Для більш кремової текстури і смаку додайте пару ложок кокосових вершків або немолока.

І вуаля, ваш еліксир краси і здоров’я готовий!

СМУЗІ З ТВОРОГОМ НА СОЄВОМУ МОЛОЦІ

Смачний та корисний сніданок задасть тону дню! Смузі з сиром – це смачно, корисно, а головне – його швидко готувати, що дуже актуально для сніданків. Ідеальний сніданок у будь-яку пору року, а влітку смузі ще й може стати повноцінною легкою та освіжаючою вечерею.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Сир (нежирний) 170 гр
  • Манго (свіжий або заморожений) 140 гр
  • Соєве молоко 50 мл
  • Мед (за бажанням) 5 гр
  • Чіа насіння (10 – в смузі, 5 – для посипання) 15 гр

Спосіб приготування

У чашу блендера викладаємо сир, наливаємо молоко, додаємо мед. Якщо мед є лише густий, його потрібно заздалегідь злегка розтопити на водяній бані. Збиваємо суміш до гладкості.

Тепер у чашу блендера викладаємо порізане кубиками манго, збиваємо разом на високій швидкості. Маса повинна вийти легкою, однорідною, пишною. Якщо смузі виходить надмірно густим, припустимо додати ще трохи молока.

Далі насипаємо насіння чиа і збиваємо все ще раз. Розливаємо смузі в склянки (всього виходить приблизно дві порції по 240 мл), зверху посипаємо ласощі насінням чиа.

Подаємо супер корисне частування на стіл і можна насолоджуватися!