Курка в кокосовому молоці
Пропонуємо спробувати ресторанну страву Східної кухні. Таку курку, як правило, готують з гострим перцем. А ми пропонуємо тобі більш «спокійний» варіант з використанням звичайного чорного меленого перцю. А любителі гострого можуть додати до цибулі гострий перець і смажити їх разом.
Кількість кокосового «Green Smile» може бути будь-якою! Коли хочеться курку в густому соусі, додавай менше рослинного, коли в рідкому – більше.
Подають таку страву, як правило, з рисом.
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- 250-300 мл «Green Smile» кокосовий
- 1 цибуля ріпчаста
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л. рафінованої соняшникової олії
- 1 ч. л. куркуми
- сіль (за смаком)
Маринад:
- 2 ст. л. імбиру
- 2 ст. л. соку лайма
- 2 зубчика часнику
- 1 ст. л. рафінованої соняшникової олії
Спосіб приготування:
Приготуй маринад: натри часник і імбир на дрібній тертці, додай сік лайма і соняшникову олію.
Куряче філе наріж довільними шматочками, змішай з маринадом і відправ в холодильник на 1-2 години. Можна залишити на ніч.
Цибулю і часник (з основних інгредієнтів) наріж дрібно і обсмаж на невеликій кількості соняшникової олії. Додай куркуму, перемішай. Додай м’ясо разом з маринадом. Смаж, помішуючи, поки всі шматочки не посвітлішають.
Додай рисово-кокосове напій. Тушкуйте 10-15 хвилин під кришкою. Додай сіль і перець.
Курка в рисово-кокосовому готова.