Chia pudding with fruit or berries
Health-conscious eaters will appreciate this dessert because it does not contain sugar. The fruit for it should be fully ripe and naturally sweet, as the taste of the finished dish directly depends on this. Only ingredients of plant origin are used here, so the dessert is suitable for vegans and people who are fasting or following a diet menu.
У рецепті щільного чіа-гелю використовується 4 столових ложки насіння. Оскільки рекомендована добова норма насіння чіа – 2 столові ложки, пропонуємо розділити готовий десерт на 2 прийоми їжі (вечір і ранок) або ж насолодитися цим ніжним десертом разом з твоєю коханою людиною.
The dessert can be stored in the refrigerator for up to 48 hours.
Ingredients:
- 250 ml "Green Smile" buckwheat
- 4 tbsp (40 g) chia seeds
- 1 ripe banana and 1 ripe kiwi or any other berries and fruits
Method of preparation:
Насіння чіа залий гречаним «Green Smile», добре розмішай і постав в холодильник на пару годин. За перші півгодини суміш необхідно перемішати 2-3 рази.
After a couple of hours, we get the base mixture - chia gel, in this case it is dense.
Ягоди, фрукти, банан або ківі наріж шматочками середньої величини.
Виклади в прозору ємність шарами фрукти і чіа-гель: спочатку банани, потім всю «молочну» масу з чіа, і на завершення – шматочки ківі або ягоди.
That's it! Delicious vegan chia pudding is ready!