Морквяний торт
Пропонуємо приготувати ніжний і м’який морквяний торт.
За рахунок кукурудзяного борошна і моркви коржі виходять розсипчастими і вологими. Глазур з кокосового масла відмінно доповнює незвичайний смак торта.
Інгредієнти:
- 250 г моркви
- 250 г яблучного пюре
- 50 г «Green Smile» рисовий
- 200 г кукурудзяного борошна
- 1 куряче яйце
- 50 г кокосового масла
- 15 г підсолоджувача
- 5 г розпушувача
- 20 г кураги для прикрашання
Для глазурі:
- 60 г кокосового масла
- 8 ст. л. «Green Smile» рисовий 1,5%
- 10-15 ст. л. цукрової пудри (за смаком)
Спосіб приготування:
Промий, почисти моркву і натри її на дрібній тертці. Розтопи кокосове масло. Додайте до моркви підсолоджувач, яблучне пюре, яйце, кокосове масло і рисовий «Green Smile». Перемішайте до однорідності.
Змішай борошно з розпушувачем і додай в суміш. Збий тісто вінчиком. Вилий його в форму, злегка змащену маслом. Випікай бісквіт при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.
Промий курагу і дрібно наріж. Розтопи кокосове масло на водяній бані, змішай з рисовим немолоком. Додай цукрову пудру і перемішай до однорідної консистенції. Слідкуй, щоб не було грудочок. Підігрій суміш на слабкому вогні 1 хвилину, постійно помішуючи, до повного розчинення пудри.
Розріж пиріг на 2 коржі і просочи коржі отриманою глазур’ю. Зверху торт теж необхідно покрити глазур’ю. Постав торт в холодильник на пару годин.
Прикрась курагою і подавай до столу.